Eddy60 2009.03.13. 21:45

Zöldbabfőzelék

Hozzávalók: 30 dkg zöldbab, 1 babérlevél, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, 5 evőkanál olaj, 5 dkg liszt, 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika, 1 dl tejföl, 1-2 evőkanál ecet, 1 teáskanál cukor
Elkészítése:
1. A babot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Felforralunk 1 liter vizet a babérlevéllel, kevés sóval, és puhára főzzük benne a babot.
2. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
3. Az olajat felforrósítjuk, megkapatjuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a hagymát, megpirítjuk, és belekeverjük a fokhagymát. Rövid ideig együtt dinszteljük, félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, a petrezselyemmel, és belekeverjük a tejfölt. Simára keverjük, és a babhoz öntjük.
4. Ízlés szerint az ecettel és a cukorral ízesítjük. Natúr sertésszelet, csirkecomb vagy tükörtojás illik hozzá.
1 adag: 2066 kJ/6492 kcal köret nélkül
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr331335983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.