Eddy60 2009.03.13. 21:33

Paprikás csirke

Hozzávalók: 1 csirke, 1 nagy fej hagyma, 5 evőkanál olaj, 1 evőkanál édesnemes pirospaprika, 2 dl tejföl
Elkészítése:
1. A csirkét megmossuk, darabjaira vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a csirkedarabokat. Kevés vizet öntünk alá, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha túlságosan elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk.
3. A főzés végén levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt, és galuskával körítve kínáljuk.
1 adag: 2271 kJ/541 kcal
Eddigi hozzászólások:
majorose (2002.11.13)
a mi elkeszitesi modunk annyiban mas, hogy a darabolt csirket keves olajon eloszor hirtelen megpiritjuk majd ebbe az olajba tesszuk a hagymat paprikat es paradicsomot. Mikor kb. 90%-ban kesz kivesszuk a husokat es a levet merulo mixerrel osszeturmixoljuk. Ezutan befejezzuk a fozest majd hozzaadjuk a tejfolt.
KicsiRami (2002.11.06)
A szaftosabb paprikás érdekében mi egy kis lecsót szoktunk belerakni, de csak a főzés vége elött 10-15 perccel
timmahu: (2002.09.29)
szaftosabb lesz a paprikás, ha a hagyma mellé legalább 3 apróra vágott paprikát is teszel
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr411335907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.