Eddy60 2009.03.13. 21:23

Karfiolleves

Hozzávalók: 1 fej karfiol (70 dkg), 2 sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 Knorr leveskocka, 1 babérlevél, 10 szem bors, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1-2 evőkanál citromlé
Elkészítése:
1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, a répát szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk, és felaprítjuk.
2. Felforralunk 1 liter vizet, beletesszük a karfiolt, a hagymát, a répát, a leveskockát, a babérlevelet, teatojásba zárva az egész borsot, felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön 10 percig főzzük.
3. A lisztet simára keverjük a tejföllel, hozzáadunk 1 merőkanál levest, elkeverjük, majd az egészet a forró leveshez adjuk. Fedő nélkül, kb. 3 percig szelíden forraljuk.
4. Ízlés szerint citromlével savanyítjuk, sóval ízesítjük. Kidobjuk belőle a babérlevelet, a teatojást és a hagymát. A levest félrehúzzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.
1 adag: 790 kJ/189 kcal
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr981335821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.