Eddy60 2008.12.19. 01:12

Körte vörösborban

Hozzávalók: 4 szép, nagy körte, 1/2 liter vörösbor, 10-12 dkg cukor (ízlés szerint), kis darab fahéj, fél vanília rúd, 3 szem szegfűszeg.
Elkészítése:A körtéket meghámozzuk. A vörösborba beleszórjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a vanília rudat és 5 percig forraljuk. A forrásban lévő borba egyenként beletesszük a körtéket, és addig főzzük, amíg a körte színe egységesen sötétre válik, illetve üveges lesz. A lében hagyjuk kihűlni, ezután kivesszük, és félbe vágjuk. Magházát eltávolítjuk, és a fél körtéket desszertes tányérokra tesszük. Két fél körte egy adag. A visszamaradt vörösboros lével meglocsoljuk a gyümölcsöt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr821335664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.