Eddy60 2010.04.25. 07:32

Héjában sült krumpli

Elkészítése: A krumplit jól megmossuk, lekeféljük, ha téli, akkor előtte beáztatjuk. Teljesen tiszta legyen. Megsózzuk, bekenjük olajjal és sütőben közepes lángon 1 dl vízzel fólia alatt készre, sütjük kb. 1 óra. A különlegessége, hogy héjastól kell megenni és így…

Elkészítése: A megmosott és megtörölt húst megsózzuk, borsozzuk és forró zsírban mindkét oldalát, átsütjük, majd egy másik lábosba áttéve fedővel letakarva félretesszük. Zsírjában szeletekre vágott vöröshagymát, vegyes zöldséget pirítunk, hozzáadunk egy…

Eddy60 2010.04.25. 07:14

Saltimbocca

Hozzávalók: 170 dk borjúkaraj (v. sertés szűzpecsenye), 8 szelet pármai sonka (v. hajszálvékonyra szeletelt főtt, füstölt sonka), 1-1 sárga és zöld húsú paprika, 8 ek. Marsala (v. tokaji aszú), 7 dk vaj (v. margarin), 2 ek olívaolaj, zsályalevél, só, bors.Elkészítése: A…

Hozzávalók: 1,2 kg borjúlábszár vagy pulykacomb, 2 velős csont, 25 dk rizs, 20 dk paradicsom, 2 vöröshagyma, 2ksárgarépa, 3gerezd foghagyma, 1 liter húsleves, 3 dl fehérbor, 1 ek. parmezán sajt, 1 citrom, 1 ek. Paradicsompüré, 2-3 ek olaj, 2 ek vaj (margarin), 1 csokor petrezselyem…