Eddy60 2010.02.27. 07:23

Szüreti marhapörkölt

Hozzávalók: 6 személyre: 75 dkg marhalábszár, 2 nagy fej vöröshagyma, 6 dl frissen préselt must, 20 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek pirospaprika, 3 ek olaj, só, bors.Elkészítése: A felforrósított olajon fedő alatt üvegesre pároljuk az apróra vágott…

Hozzávalók: 6 személyre: 40 dkg darált marhaszínhús, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 6 édeskés hamburgerzsemle, 6 vékony szelet sajt, 2 ek majonéz, 15 dkg kígyóuborka, 1 kis fej vöröshagyma, 2 kis paradicsom, 1 ek olaj, 1 marék csíkokra vágott…

Hozzávalók:A tésztához: 1,5 kg burgonya, 5-10 dkg liszt, 1-2 tojás, 5 dkg szalonna, só, bors.A töltelékhez: 20 dkg hús (főtt, sült vagy 20 dkg párizsi, virsli, esetleg krinolin), 1 száraz zsemle, 2 fej hagyma, 1 kanál zsír, só, bors.Elkészítése: Kezdjük a töltelékkel. Apróra…

Eddy60 2010.02.18. 09:13

Fűszeres paradicsom

Hozzávalók: 2 db. 5 dl üveghez, 50 dk apró szemű paradicsom, 2 nagy fej hagyma, 8-10 gerezd foghagyma, 5-5 dk zöld és fekete olajbogyó (magos), 5 dk. Olívaolaj, 1 evőkanál szegfűszeg, 1/2 teáskanál só.Elkészítése: A megmosott paradicsomokat megtöröljük. A megtisztított,…

Hozzávalók: 3 db 2 dl. Üveg, 8-10 fej foghagyma, 2-3 chilipaprika (v. cseresznyepaprika), 1 teáskanál édesnemes pirospaprika, 3 dl olívaolaj.Elkészítése: A kimagozott karikára vágott chili - és piros paprikát összekeverjük egy kevés olajjal. Hozzá adjuk a megtisztított…

Eddy60 2010.02.18. 09:10

Ecetes karfiol

Hozzávalók: Mindenek előtt a szép egészséges, friss karfiol. A leirt mennyiségű anyag kb. 5 kg. karfiol eltevésére alkalmas. 4 l. víz, 0.5 l. 20%-os ecet, / 10%-os ból kétszeres mennyiség / 10 dkg. só, 25 dkg. cukor, 1 teáskanál borkénpor, borsónyi timsó, /patikában lehet kapni/…

Hozzávalók: 8o dkg sertéshús, 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 ek. Liszt, só, pirospaprika, csípős paprika,Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a zsírját kisütjük. A megtisztított, felaprított hagymát megpirítjuk benne, majd…

Eddy60 2010.02.12. 06:38

Karobszósz

(karob= szentjánoskenyérpor, kakaó helyettesítő)Hozzávalók: 1csésze víz, 2 tk. vanília. 1 ek. Olaj, 1-2 ek. Méz, 1/8 tk. só, 2-4 ek. Liszt, 2 ek. karob vagy kakaó, Elkészítése: Turmixolni és pár percig pudingossá főzni. Nagyon finom a gofri tetejére.  

Eddy60 2010.02.12. 06:29

Nyúlpaprikás

Hozzávalók: 1 kg csontos nyúlhús (lehet házinyúl vagy vadnyúl), 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl vörösbor, 1 dl tejföl, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 teáskanál liszt, ízlés szerint só.Elkészítése: A…

Eddy60 2010.02.12. 06:25

Ponty bakonyi módra

Hozzávalók: 2 kg ponty (ha nem egészben vesszük, vegyünk hozzá legalább egy fejet is), 45 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna (elhagyható), 20 dkg hagyma, 10 dkg liszt, 5 dl tejföl.Elkészítése: A pontyot kifilézzük és beirdaljuk. Ez úgy néz ki, hogy a gerincről lefejtett húst a…

Eddy60 2010.02.09. 08:00

Vaddisznóhús tormával

Hozzávalók: 60 dkg vaddisznólapocka, 50 dkg vegyes leveszöldség, 10 szem durvára zúzott bors, 1 darabka babérlevél, 4 szem összetört borókabogyó, 1 fej vöröshagyma, 1 szál friss tormagyökér, ízlés szerint só.Elkészítése: A húsról minden hártyát leszedek. A zöldségeket…

Eddy60 2010.02.09. 07:58

Szarvas vagy őz gulyás

Hozzávalók: 1200 g szarvas vagy őz hús, 200 g vaj, 500 g vöröshagyma, 25 g pirospaprika, só, 60 g liszt, 3 dl tejföl.Elkészítése: Ehhez legjobb az állat eleje és lábszárhúsa, azt a pácolásnál leírtak szerint néhány napig pácoljuk, majd a húst ebben a páclében egyszer…

Hozzávalók: 1800 g vaddisznó színhús, 3 dl vörösbor, 3 dl víz, só, ecet egész bors, 200 g sárgarépa, 50 g vöröshagyma, 2 dl babérlevél, citromhéj, céklasaláta.Elkészítése: A vaddisznóhúst jól megmossuk, majd a fenti anyagokkal lassú tűzön, fedő alatt, rövid lében…

Eddy60 2010.02.09. 07:50

Vadászpecsenye

Hozzávalók: 4 db fácán vagy gyöngytyúk comb, 2 db mell, 4 dkg fokhagyma, fél tubus pirosarany, vagy paprikakrém, 1 dkg törött bors, só, 5 dkg zsír, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 szem borókabogyó, 1 csipet kakukkfű, 1 dl bor, pirospaprika.Elkészítése: A megadott mennyiségű…

Hozzávalók: 1 kg csirkecomb, 1,5 ek. sűrű Paradicsom, 3 ek. Liszt, 2 húsleveskocka, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, só.Elkészítése: A combokat megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és olajban megpirítjuk. A pecsenyelébe megpirítunk 3 ek. lisztet, hozzáadunk 1,5 ek. sűrített paradicsomot…

Eddy60 2010.02.06. 19:04

Rokfortos csirkemell

/4 főre / Hozzávalók: 60 dkg filézett csirkemell, 2-3 gerezd fokhagyma, 15 dkg márványsajt, 4 dkg vaj, fél csirkeleveskocka, 2 dl tejszín, 25 dkg zöld laposmetélt, só, borsElkészítése: A csirkemelleket sózzuk, borsózzuk, fél órát állni hagyjuk. A fokhagymát összetörjük, a…

Eddy60 2010.02.06. 18:59

Részeg csirkecomb

Hozzávalók: 15 dkg füstölt szalonna, 7-8 csirkecomb, só, bors, majoránna, 4 dl félédes minőségi fehérbor, 10 dkg reszelhető sajt, Elkészítése: A szalonnát kisütjük, és a zsírjában megforgatunk 7-8 csirkecombot. A combokat áttesszük egy tepsibe bőrével lefelé, megsózzuk,…

Eddy60 2010.02.01. 21:03

Jókai bableves...

Hozzávalók: 15 dkg tarkabab,  60 dkg füstölt csülök, 10-10 dkg sárga és fehérrépa, 5 dkg zeller, 5 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejföl, 4 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 2 pár debreceni, pirospaprika, só, csipetke: 1 tojás, liszt, só.Elkészítése: A megtisztított…

Hozzávalók: 3o dkg füstölt sertéscsülök, 1o-1o dkg sárga és fehérrépa, 12-12 dkg szárazbab és savanyú káposzta, 5-5 dkg zöldpaprika és paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 2 ek. Olaj, pirospaprika, só, köménymag,…

Hozzávalók: 60 dkg marhafartő, 4-5 dkg füstölt szalonna, 4 dkg zsír, 10 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, néhány szem egész bors, 1 babérlevél egy kávéskanál mustár, egy pici cukor, ecet és só, 1/2 citromElkészítése: a megmosott húst vékony…