Elkészítése: A vadakat felhasználás előtt pácolni kell. A pácléhez annyi vizet veszünk, amennyi a húst ellepi, hozzáadunk ecetet, vöröshagymaszeleteket, babérlevelet, kakukkfüvet, mogyoró hagymát, karikára vágott vegyes zöldséget (sárgarépát, fehérgyökeret, zellert),…

Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott őzcomb, 5 dkg füstölt szalonna, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 kis fej vöröshagyma, 3 dl száraz vörösbor, 2 narancs, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 3 cl konyak, 10 szem egész fekete bors, citromlé és cukor ízlés szerint, kis darabka…

Eddy60 2010.01.19. 18:42

Tűzdelt őzfilé

Hozzávalók: 80-90 dkg őzgerinc, 8 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, ízlés szerint törött fekete bors és só, 1,5 dl áfonyadzsem.Elkészítése: Az őzgerincet nagyon éles késsel úgy csontozom ki, hogy a színhús egyben maradjon. (A gerinccsontból kevés…