Eddy60 2010.11.19. 00:23

Bécsi barackos lepény:

Elkészítése: 10 dkg vajat vagy Ráma margarint 30 dkg cukorral meg 4 tojássárgával habosra kavarunk. Bő 2 dl tejben feloldunk fél csomag sütőport és vékony sugárban, közben keverve, a tojásos cukorhoz öntjük. Végül beleszitálunk 30 dkg réteslisztet, belereszelünk 1 citromhéjat…

Eddy60 2010.11.19. 00:16

Sárgabaracklepény

Elkészítése: Habosra kavarunk 20 dkg cukrot 20 dkg Ráma margarinnal és 5 tojássárgájával. Felváltva adjuk hozzá a 20 dkg réteslisztet meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Végül közékeverünk két evőkanál rumot és közepes nagyságú tepsibe, terítjük. Meghámozott,…

Eddy60 2010.11.05. 02:26

Tihanyi vaddisznóragu

Hozzávalók: 1 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 nagy lila hagyma, 3-4 evőkanál olaj, 80 dkg vaddisznólapocka, só, 1 teáskanál kakukkfű, 1 csipet bors, 1 csipet fokhagymás só, 8-10 szem borókabogyó, 1 narancs héja, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál…