2010.05.31. 00:50
Töltött tök gombás rizzsel
Hozzávalók: tök (tölteni való) 1,2 kg, rizs 12 dkg, gomba 25 dkg, tojás 2 db, vaj 6 dkg, só, bors, hagyma, petrezselyem, reszelt sajt
Elkészítése: A tököt vastag karikákra vágva kivajazott tepsibe rakjuk. A rizst megfőzzük. A gombát apróra vágjuk, erős tűzön hagymával és a fűszerekkel megpirítjuk. A tűzről levéve összekeverjük a rizzsel és a tojásokkal. Ezzel megtöltjük a tökkarikákat. A tetejét olvasztott vajjal, reszelt sajttal megszórjuk és középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Paradicsommártással vagy kapros tejfeles mártással tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: sültek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.