4 személyre

Hozzávalók: 1 jó érett, édes sárgadinnye (tisztán mérve kb. 50 dkg), 2 evőkanál tisztított, finomra darált fehér mandula, 6 dl száraz fehérbor, 1 szelet hámozott fehérkenyér, 3 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi őrölt fehérbors, só.

Előkészítés: a sárgadinnyét meghámozom, magját kikotrom, majd a dinnye felét apró kockára vágva félreteszem.

Elkészítése: a dinnye másik felét nagyobb darabokra aprítom, és a darált mandulával, szétmorzsolt kenyérrel, olajjal, zúzott fokhagymával és sóval, borssal turmixgépbe teszem. Ráöntöm a bort, és addig keverem, amíg pép lesz belőle. A sűrű levest legalább 2 órára behűtöm. Végül mindegyik csészébe teszek dinnyedarabokat (a félretettből) és 2 jégkockát majd ráöntőm a levest. Azonnal tálalom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr542043787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.