2010.05.31. 00:53
Mandulás sárgadinnyeleves
4 személyre
Hozzávalók: 1 jó érett, édes sárgadinnye (tisztán mérve kb. 50 dkg), 2 evőkanál tisztított, finomra darált fehér mandula, 6 dl száraz fehérbor, 1 szelet hámozott fehérkenyér, 3 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi őrölt fehérbors, só.
Előkészítés: a sárgadinnyét meghámozom, magját kikotrom, majd a dinnye felét apró kockára vágva félreteszem.
Elkészítése: a dinnye másik felét nagyobb darabokra aprítom, és a darált mandulával, szétmorzsolt kenyérrel, olajjal, zúzott fokhagymával és sóval, borssal turmixgépbe teszem. Ráöntöm a bort, és addig keverem, amíg pép lesz belőle. A sűrű levest legalább 2 órára behűtöm. Végül mindegyik csészébe teszek dinnyedarabokat (a félretettből) és 2 jégkockát majd ráöntőm a levest. Azonnal tálalom.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek dinnyéből
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.