2010.04.25. 07:12
Osso buco milánói rizottóval (4 személyre)
Hozzávalók: 1,2 kg borjúlábszár vagy pulykacomb, 2 velős csont, 25 dk rizs, 20 dk paradicsom, 2 vöröshagyma, 2ksárgarépa, 3gerezd foghagyma, 1 liter húsleves, 3 dl fehérbor, 1 ek. parmezán sajt, 1 citrom, 1 ek. Paradicsompüré, 2-3 ek olaj, 2 ek vaj (margarin), 1 csokor petrezselyem fehérbors, só, sáfrányos szeklice.
Elkészítése: A megtisztított, megmosott zöldségeket apróra felkockázzuk. A megfűszerezett húst vas lábosban forró olajon megpirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt olajon üvegesre pároljuk a hagymakocka felét. Hozzáadjuk a sárgarépát és a paradicsomot. 2 percig pirítjuk, felöntjük 5 dl levessel és 1 dl borral majd a paradicsompürével, sóval, borssal ízesítjük. Lefedve előmelegített sütőben 200 fokon (gáz 3 fokozat) kb. másfél órát pároljuk. Hozzáadjuk a velőt, és a rizst felöntjük a maradék levessel és borral. Sáfrányos szeklicével ízesítjük és kevergetve kb. 30 percig főzzük. Végül belekeverjük a reszelt parmezánt. A csíkokra metélt citromhéjat összekeverjük a zúzott foghagymával és a felaprított petrezselyem zölddel. A rizottóra fektetett húst leöntjük a mártással és meghintjük a foghagymás keverékkel. Citromgerezdekkel és petrezselyemlevelekkel díszítjük.
Elkészítési idő: 2óra
Energiatartalom: 790 kall
Szólj hozzá!
Címkék: olasz borjúból
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.