Eddy60 2010.03.01. 11:39

Bolognai spagetti

Hozzávalók: 50 dkg spagetti tészta, só, 1 vöröshagyma, 3-4 evőkanál étolaj, 50 dkg sovány darált hús, fél mokkáskanál őrölt bors, 2,5 dl ketchup, 0,5 dl vörösbor, fél-fél mokkáskanál bazsalikom, kakukkfű és rozmaring, 12 dkg trappista sajt.

Elkészítése: A tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben kifőzzük. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és az olajban üvegesre, sütjük. A darált húst hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, kevergetve 4-5 percig pirítjuk, ezalatt mindenhol kifehéredik, meg is pirul. A ketchupot meg a bort ráöntjük, a zöldfűszereket beleszórjuk, 1-2 percig forraljuk. A főtt, jól lecsöpögtetett spagettit a húsos raguval leöntve vagy összekeverve tálaljuk, végül reszelt sajttal megszórjuk.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: olasz

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr91799357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása