Hozzávalók: 60 dkg vaddisznólapocka, 50 dkg vegyes leveszöldség, 10 szem durvára zúzott bors, 1 darabka babérlevél, 4 szem összetört borókabogyó, 1 fej vöröshagyma, 1 szál friss tormagyökér, ízlés szerint só.

Elkészítése: A húsról minden hártyát leszedek. A zöldségeket gondosan megtisztítom, és vastag hasábokra vágom. Megfelelő nagyságú fazékba beleöntök 1,5 l vizet, beleszórom az összes fűszert, és a megmosott, tisztítatlan, héjas vöröshagymát. Felforralom. Ha már zubog a víz, óvatosan beleeresztem a húsdarabot és megfőzöm. Ha már majdnem puha, akkor adom hozzá a zöldségeket. Ha minden megpuhult, a levet leszűröm. (A megfőtt vöröshagymát természetesen kidobom belőle.)

Míg a hús fő, a tormát megtisztítom és lereszelem. A tálalása olyanformán történik, hogy mély tálba rakok húst is, zöldséget is, kevés levet öntök rá, és a tetejét bőven meghintem a reszelt tormával. Külön kínálok hozzá petrezselymes burgonyát.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr721741235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása