Eddy60 2010.01.19. 18:42

Tűzdelt őzfilé

Hozzávalók: 80-90 dkg őzgerinc, 8 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, ízlés szerint törött fekete bors és só, 1,5 dl áfonyadzsem.

Elkészítése: Az őzgerincet nagyon éles késsel úgy csontozom ki, hogy a színhús egyben maradjon. (A gerinccsontból kevés zöldséggel és fűszerekkel finom levest főzök.) A húsról leszedem a hártyákat, és törött borssal megszórva, olajjal bekenve, alufóliába csomagolom, majd a hűtőszekrényben legalább 3 napig pihentetem, ettől jó porhanyós lesz. Felhasználás előtt szeletekre vágom, kissé kiveregetem, széleit bevagdosom és megsózom. Végül a csíkokra vágott szalonnával megtűzdelem. Lisztbe mártva, kevés forró olajon, hirtelen, erős lángon megsütöm, és azonnal kínálom. Áfonyadzsemmel és angolosan elkészített zöldségfélével tálalom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr471685446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása