Hozzávalók: 250 g főtt, áttört burgonya, 250 g vaj vagy margarin, 250 g sima liszt, egy kevés só, 1 csomag sütőpor, tojás a megkenéshez.Elkészítése: A héjában főtt, áttört burgonyát megsózzuk, és összegyúrjuk a sütőporral összekevert liszttel meg a vajjal vagy margarinnal.…

Hozzávalók: 250 g főtt, áttört burgonya, 160 g vaj vagy margarin, 250 g sima liszt, 1 tojássárgája, só, 1 csomag sütőpor, köménymag, tojásfehérje a megkenéshez.Elkészítése: A sóval és a sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a főtt, áttört…

Hozzávalók: 300 g főtt, áttört burgonya, 300 g zsíros sonka, 300 g darás liszt, 2 tojás, só, vaj a meg-kenéshez.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát kihűtjük, meghámozzuk és áttörjük. Az apróra vágott sonkát, a lisztet meg a 2 tojást megsózzuk, és összegyúrjuk. A…

Hozzávalók: 750 g főtt, áttört burgonya, 300 g sonka vagy maradék főtt füstölt hús, 80 g vaj, 1 dl tejföl, 3 tojás, só.Elkészítése: A megfőtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, és jól összedolgozzuk a 3 felvert tojással meg a vajjal. Egy tortaformát kizsírozunk, meghintjük…

Hozzávalók: 250 g főtt, áttört burgonya, 180 g vaj vagy margarin, 250 g sima liszt, egy kevés tejföl, 1 tojássárgája, só, 20 g élesztő, tojásfehérje a pogácsák megkenéséhez, kemény sajt a megszórásukhoz.Elkészítése: A lisztet megszitáljuk, és két részre osztjuk. Az egyik…

Hozzávalók: 280 g főtt, áttört burgonya, 100 g vaj vagy margarin, 280 g féldarás liszt, 150 g porcukor, dió, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, málnalekvár.Elkészítése: A gyúródeszkára rászitáljuk a sütőporral meg a cukorral elkevert lisztet, hozzáadjuk az áttört burgonyát, a…

Hozzávalók: 150 g főtt, megreszelt burgonya, 80 g darás liszt, 300 g porcukor, 150 g dió, 3 tojás, 50 g csokoládé, 1 evőkanál rum, 1/2 csomag sütőpor.Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, hidegen meghámozzuk, és megreszeljük. Hozzáadjuk az őrölt diót, a cukrot, a 3…

Hozzávalók: 300 g főtt, áttört burgonya, 120 g olvasztott vaj vagy margarin, 750 g sima liszt, 150 g porcukor,1 csomag vaníliás cukor, 3 dl tej, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 50 g élesztő, 50 g mazsola, citromhéj, tojás a megkenéshez.Elkészítése: A langyos tejben elmorzsoljuk az…

Hozzávalók: 250 g főtt, áttört burgonya, 450 g sima liszt, 250 g porcukor, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, citromhéj, lekvár.Elkészítése: A lisztet a sütőporral gyúródeszkára szitáljuk, és a cukorral, a reszelt citromhéjjal, az áttört burgonyával meg a tojással összegyúrjuk. A…

süti beállítások módosítása