Hozzávalók: 1 kg hámozott burgonya, 500 g savanyú káposzta, tepertő, 120 g zsír, 300 g sima liszt, egy kevés víz, 30 g hagyma, 1 kávéskanál só.Elkészítése: A savanyú káposztát apróra vágjuk. A zsír felében üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a…

Eddy60 2009.07.18. 18:09

Szilvás gombóc

Hozzávalók: 600 g főtt, áttört burgonya, 30 g vaj, 200 g darás liszt, 1 tojás, só, kb. 500 g szilva, 120 g vaj, 120 g zsemlemorzsa, 120 g porcukor.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát áttörjük vagy megreszeljük, majd a lisztet, a sót, a vajat meg a tojást összegyúrjuk a…

Hozzávalók:A rétestésztához: 140 g rétesliszt, egy kevés tejszín, 1 tojássárgája, só, citromlé.A vajas tésztához: 100 g vaj vagy margarin, 70 g sima liszt.A töltelékhez: 750 g burgonya, 250 g sonka, 50 g vaj, 1 dl tejföl, 3 kemény tojás, 1 tojássárgája.Elkészítése: A…

Eddy60 2009.07.18. 18:07

Sajtos sztrapacska

Elkészítése: Ugyanúgy készül, mint a juhtúrós sztrapacska, csak juhtúró helyett 200 g füstölt sajttal szórjuk meg. Füstölt szalonna nélkül, csak zsírral is készíthetjük. 

Hozzávalók: 500 g főtt burgonya, 60 g ementáli sajt, 100 g zsír, 100 g vaj, 6 tojás, 80 g hagyma, zöldpetrezselyem, só.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A vajban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a kockára…

Hozzávalók: 500 g főtt, reszelt burgonya, 150 g parmezán sajt, 60 g vaj, 300 g darás liszt, 100 g búzadara, 2 tojás, só.Elkészítése: A lisztet, a búzadarát, a reszelt sajtot, a tojást meg a sót jól összegyúrjuk a héjában főtt, meghámozott és megreszelt burgonyával. A…

Elkészítése: Ugyanúgy készítjük, mint a juhtúrós sztrapacskát, csak juhtúró helyett rántottával keverjük össze, és metélőhagymával szórjuk meg. 

Hozzávalók: 500 g nyers burgonya, 500 g héjában főtt burgonya, 200 g savanyú káposzta, 50 g füstölt szalonna, 50 g zsír, 200 g sima liszt, 100 g hagyma, só, törött bors.Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát megreszeljük, megsózzuk, és összekeverjük a liszttel. A…

Hozzávalók: 750 g burgonya, 80 g zsír, 250 g száraz kockatészta, 80 g hagyma, só, 2 kávéskanál pirospaprika.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, és a…

Hozzávalók: 250 g nyers, reszelt burgonya, 220 g főtt, reszelt burgonya, 100 g zsír, 150 g darás liszt, tej, 3 tojás, só.A töltelékhez: 300 g megtisztított sárgarépa, 30 g vaj, só, egy kevés cukor, citromlé.Elkészítése: A megreszelt nyers és főtt burgonyát összekeverjük, majd…

süti beállítások módosítása