Eddy60 2009.09.26. 09:42

Kertészmester rakottas

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20 dkg fejtett zöldborsó, 20-20 dkg karfiol- sárga- fehérrépa, 3 dl tejföl, 3 főtt tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 cs. vágott petrezselyem, zsemlemorzsa, őrölt bors, 1 dl olaj.Elkészítése: A zöldborsót megpároljuk, a vágott sárga-fehérrépát, a…

Eddy60 2009.09.26. 09:38

Francia rakott burgonya

Hozzávalók: 1,2 kg burgonya, 8 tojás, 12 dkg vaj, 3 dkg zsemlemorzsa, 4 dl tejföl, szerecsendió, fehér bors, sóElkészítése: A héjában megfőzött burgonyát, megtisztítjuk, és 5 db főtt tojással együtt felkarikázzuk.12 dkg vajat 3 db tojássárgájával simára keverünk,…

Eddy60 2009.09.26. 09:22

Halászlé II.

Hozzávalók: 1 Közepes ponty, (kb. 1,5 kg) 2 nagy fej vöröshagyma, 2 zöld-paprika (aki szereti az erőset, erős paprikát is tehet bele), 2 paradicsom, 1 evő-kanál pirospaprika, 1gerezd fokhagyma, 1 csapot evőkanál só.Előkészítése: a halat megtisztítom, szeletekre vágom. A…

Eddy60 2009.09.26. 09:04

Hideg fokhagymaleves

Hozzávalók: 1 zsemle, 4 gerezd fokhagyma, 2 tojás sárga, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál borecet, 1 kis fürt nagyszemű fehér szőlő, só (ízlés szerint).Elkészítése: A zsemlét kockákra vágjuk és ráöntünk 1 dl vizet. Az olajat a tojás sárgákkal turmixgépbe csorgatjuk,…

Eddy60 2009.09.26. 09:03

Hideg uborkaleves

Hozzávalók: 2 nagy saláta uborka, 2 dl tejföl, 2 dl joghurt, 2 dl kovászos uborkalé, 1 zsemle, 4 evőkanál olívaolaj, 1 csokor friss kapor, 3 gerezd fokhagyma, só és törött bors (ízlés szerint).Elkészítése: Az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágva turmixgép…

Eddy60 2009.09.26. 09:00

Morné mártás

Ha a graten mártáshoz 4 ek. reszelt parmezánt adunk.

Eddy60 2009.09.26. 08:57

Graten mártás

Hozzávalók: 5 dkg margarin, 5 dkg liszt, 4 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, só, szerecsendió.Elkészítése: 5 dkg margarinon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük forró tejjel, és simára keverjük. Sóval, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és lassú tűzön 15 percig főzzük,…

Eddy60 2009.09.26. 08:50

Frankfurti leves

Hozzávalók: 40 dkg kelkáposzta, 2 db sárgarépa, 25 dkg burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 2 pár virsli, 1 db húsleveskocka, köménymag, pirospaprika.Elkészítése: A kelt torzsázzuk ki, vágjuk vékony…

Eddy60 2009.09.19. 17:23

Francia borjúragu

Hozzávalók: 60 dkg borjúcomb, 4 dkg liszt, 8 dkg zsír, 1 dl rosé bor, 2 dkg paradicsompüré, 12 dkg sárgarépa, 12 dkg gyökér, 3 dkg zellergumó, 8 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 csomag petrezselyemzöld, 60 dkg burgonya, 3 dl olaj, só, őrölt bors. Elkészítése: A borjúhúst 2-3 dkg-os…

Eddy60 2009.09.19. 17:22

Borjújava Duna módra

Hozzávalók: 80 dkg borjúcomb, 5 dkg liszt, 6 dkg zsír, 4 db tojás, 5 dkg vaj, 4 db gombafej, 5 dkg vöröshagyma, fűszerpaprika, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só. Elkészítése: Az előkészített húst fölszeleteljük, a szeleteket vágódeszkára…

Eddy60 2009.09.19. 17:21

Borjújava Murat módra

Hozzávalók: 80 dkg borjúdió, 1 csomag petrezselyemzöld, 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 6 dkg zsír, 2 dkg paradicsompüré, 10 dkg gépsonka, 80 dkg burgonya, 5 dl olaj, só, tárkonylevél, tárkonyecet.Elkészítése: Az előkészített, szeletekre vágott húst enyhén megveregetjük, sózzuk,…

Hozzávalók: 80 dkg borjúcomb, 8 dkg liszt, 2 dkg paradicsompüré, 8 dkg vaj, 5 dkg zsír, 40 dkg kelvirág (karfiol), 8 dkg kemény sajt, 2 dkg zsemlemorzsa, 2 db tojás, só. Elkészítése: A borjúhúst szeletekre vágjuk, gyengén kiveregetjük. Sóval ízesítjük, lisztbe forgatva kevés…

Eddy60 2009.09.19. 17:19

A borjú színe-java

A borjú színe-java sohasem tartozott az olcsó húsok közé. Néha hozzájutni sem volt egyszerű mulatság. Nem az a hús, amivel teletömi magát a család, inkább ünnepi asztalra, tudását csillogtatandó készíti el a háziasszony. A pénztárcát ma is megterheli, de a gyomrot soha, mert…

Eddy60 2009.09.18. 23:05

Rakott máj

Hozzávalók: 70 dkg sertésmáj, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg szeletelt trappista sajt, 4 fej vöröshagyma, 4 tojás, 1 dl olaj, só, bors, majoránnaElkészítése: A májat megmossuk, lecsöpögtetjük, leszárítjuk, majd kb. fél centiméter vastagságú szeletekre vágjuk, és forró…

Eddy60 2009.09.18. 23:04

Hagymás tarja

Hozzávalók: 6-8 szelet sertéstarja, 1-1,5 dl olaj, 4-5 fej vöröshagyma, 10-15 dkg füstölt szalonna, só, mustár, sertéshús fűszerkeverékElkészítése: A húst kicsontozzuk, megmossuk, és lecsöpögtetjük. Kissé kiverjük, besózzuk, vastagon bekenjük mustárral és beszórjuk a…

Eddy60 2009.09.18. 22:59

Almás-citromos hal

Hozzávalók: 70-80 dkg csukaszelet, 2 citrom, 2 savanykás alma, 15 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj vagy margarin, 2-3 dl fehérbor, só, majoránna, tárkonyElkészítése: A halszeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük, fél centiméterenként bevagdossuk, bedörzsöljük…

Eddy60 2009.09.18. 22:18

Hideg sárgadinnye leves

Hozzávalók: 30-35 dkg jó érett, édes sárgadinnye, 1 szelet fehér kenyér meghámozva, 2 evőkanál héjától megtisztított, darált fehér mandula, 6 dl száraz fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, csipetnyi só, csipetnyi bors.Elkészítése: A sárgadinnyét…

Hozzávalók: 3 csésze görögdinnye felkockázva, kimagozva, fél csésze hideg mentatea, fél csésze szóda-, vagy ásványvíz, mentalevél.Elkészítése: A dinnyekockákat tegyük egy éjszakára mélyhűtőbe. Másnap a fagyott dinnyét a teával és a vízzel tegyük mixerbe, és keverjük…

Eddy60 2009.09.18. 21:59

Hideg meggyleves

Hozzávalók: 4 személyre: 50 dkg friss meggy, 2 dl tejszín, 1 dl vörösbor, 10-15 dkg cukor, 1 evőkanál finomliszt, fahéj, szegfűszeg, csipetnyi só,Elkészítése: A meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk. AMC- edénybe töltjük, majd ráöntünk félliternyi vizet. Beleszórjuk a…

Eddy60 2009.09.18. 21:58

Szárnyas raguleves

Hozzávalók: 4 személyre: 1 csirke apróléka, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg vegyes leveszöldség, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, 2 dl tejföl, 1 evőkanál finomliszt, só, bors, Elkészítése: A csirkeaprólékot megmossuk, leszárítjuk, majd kis darabokra vágjuk. A…

Eddy60 2009.09.18. 21:57

Májgombócleves

Hozzávalók: 4 személyre: 20 dkg májkrém, 1 zsemle, 1 nagy tojás, 1 diónyi vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés liszt, só, törött bors, majoránna, olaj a szűrőfazék kikenéséhez, 1 liter csontlé, 50 dkg vegyes leveszöldség,Elkészítése: A zsemlét összevágjuk, majd…

Hozzávalók: 6 személyre: 1 nagyobb füstölt csülök, 30 dkg száraz tarkabab, 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 dl tejföl, 1 evőkanál finomliszt, 1 csokor friss tárkony, 2 gerezd fokhagyma a csipetkéhez, 1 tojás és annyi liszt,Elkészítése: A füstölt csülköt és a tarkababot előző…

Eddy60 2009.09.18. 21:54

Nagymama húslevese

Hozzávalók: 6 személyre: 1 kg csontos marha leveshús (szegy), 75-80 dkg vegyes leveszöldség, 1 cikk kelkáposzta, 1 cikk karalábé, 1 cikk zeller, 1 kis fej karfiol, 10 dkg gomba, 1 zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg cérnametélt, 2 gerezd fokhagyma, só, 10…

Eddy60 2009.09.18. 21:52

Magyaros gombaleves

Hozzávalók: 4 személyre: 20 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 marhahúsleves-kocka, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, A galuskához 1 tojás, 2 evőkanál finomlisztElkészítése: A gombát tisztítás…

Eddy60 2009.09.17. 21:16

Autós bólé

Hozzávalók: 20 dkg ananász (konzerv), 20 dkg körte, 20 dkg sárgabarack, 30 dkg alma, 2 dl narancslé, 8 dkg porcukor, 4 dl szódavíz.Elkészítése: A kockára vágott ananászt a porcukorral meghintve hűtőbe tesszük. A megtisztított magház nélküli almát, körtét, kimagozott…