Hozzávalók: 50 dkg megfőzött marhahús, 1 fej hagyma, 3 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl vörösbor, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg császárszalonna, 10 dkg angolszalonna, 2 dl húsleves, olaj, só, bors, őrölt rozmaring.

Elkészítése: A húslevesnek megfőzött marhahúst, szeletekre vágjuk. Kevés olajban megpirítjuk a csíkokra vágott császárszalonnát, majd hozzáadjuk a felcsíkozott angolszalonnát, a kockára vágott hagymát, a szétnyomkodott fokhagymát, végül a meghámozott, felaprított paradicsomot. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel és beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Sóval, borssal, őrölt rozmaringgal ízesítjük. 4-5 percig forraljuk, aztán beleöntjük a vörösbort és a húst is, beletesszük. Még 1x felforraljuk. Párolt rizzsel kínáljuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr301633303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása