Eddy60 2009.12.30. 18:51

Fokhagymakrém

Hozzávalók: 2 db 1,2 dl üveghez, 10-12 fej foghagyma, 5-7 ek. olívaolaj, só, fehérbors, alufólia.

Elkészítése: A foghagymafejeket kettészedjük. alufóliába csomagoljuk. Előmelegített sütőben 200 C.-on (gáz 3 fokozat) 1 órán át sütjük. Alufóliából kivéve lehűtjük. A gerezdeket kinyomjuk a héjából, szitán áttörjük. Lassan annyi olajat keverünk hozzá, hogy sűrű krémet kapjunk. Sóval, fehérborssal ízesítjük. Üvegekbe töltjük, lezárjuk. Pirítósra kenve is nagyon finom.

Elkészítési idő: 1 1/2 óra

Eltarthatóság: 6 hónap

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr391633445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása