Eddy60 2009.12.20. 10:47

Kókuszcsók

Hozzávalók: 2 tojás fehérje, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.

Elkészítése: Természetesen készítheted több tojásból is, de akkor a többiből is értelemszerűen arányosan több kell. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már majdnem kemény akkor belerakjuk az átszitált porcukrot, és így kőkemény habbá verjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Eközben a sütőt előmelegítjük a legkisebb hőfokon. (az én sütőmnek 8 fokozata van és 1-es, vagy 2-es fokozaton szoktam sütni) Ha nagyon forró a sütő akkor a habcsók nem kiszárad, hanem egyből megég a teteje. A tepsibe sütőpapírt fektetünk. A vajazás vagy az alufólia nem jó a kókuszcsók készítéséhez. A kókuszmasszát mokkáskanállal a sütőpapírra halmozzuk és berakjuk a tűzhely legfelső rekeszébe. A habcsók akkor készül el, amikor a teteje elkezd színeződni. Az elkészült sütit lapáttal tudjuk felszedni a sütőpapírról. Eredetileg ezt a nagyim ostyával csinálta, ostya lapocskákra halmozta a kókuszos masszát, és így nem kellett alá a sütőpapír és nagyon könnyen ki lehetett szedni a tepsiből. Így ostyával, sokkal finomabb volt, de ma már sajnos nem lehet a patikákban ostyát kapni.

Egy lezárt műanyag vagy fémdobozban napokig eláll, ha nem tűnik el nyomtalanul valakinek a pocijában.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr301610530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása