Eddy60 2009.11.10. 22:03

Vadleves.

Hozzávalók: 1400 g vadhús, csontos, 200 g sárgarépa, fehérgyökér, zeller, 200 g vaj, 80 g vöröshagyma, só, szemes bors, kakukkfű, 5 dl vörösbor, 800 g burgonya.

Elkészítése: A húst megmossuk, és egyenlő darabokra vágjuk, a zöldségeket vékony karikákra vágjuk. A vajban az apróra vágott hagymát, zöldségféléket sóval, szemes borssal, kakukkfűvel pároljuk. A húst hozzátesszük, egy ideig együtt sütjük, azután felengedjük jó féle vörösborral, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk, majd felöntjük kb. egy-másfél liter (vad húslével, és összeforraljuk. Ezután kiszedjük a húsokat, kicsontozzuk, a húst kis kockákra vágjuk és félretesszük. Ezalatt a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd szitán áttörjük. Erre a burgonyapürére ráöntjük a levest, és az egészet újra átszűrjük. Ha túl sűrű, kevés húslével vagy vízzel hígíthatjuk és utánízesítjük. A csésze aljára teszünk a húskockákból, és ráöntjük a forró levest.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr791516694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása