2009.11.10. 06:47
Rostos narancslé
Hozzávalók: 6 db. közepes narancs, 1 kg. cukor, 3 kiskanál citrompótló, 3 kiskanál nátrium- benzonát (el is maradhat, ha rövid időn belül elfogyasztjuk) Elkészítése: A narancsokat alaposan mossuk meg, majd héjastól vágjuk nagy kockákra. 1 liter vízben oldjuk fel a citrompótlót (ha tartósítani kívánjuk, beleszórjuk a fent említett tartósító szert is.). Ezután tegyük bele a kockára vágott narancsot, keverjük össze és lefedve 24 órán át, állni hagyjuk. Másnap takaréklángon puhára főzzük a szirupot, majd turmixoljuk össze. A turmixolt narancsot 6 liter vízzel hígítunk. Jól keverjük össze. Hűtsük be, majd kb. 3-4 óra múlva szűrjük át és öntsük üvegbe.
Szólj hozzá!
Címkék: italok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.