Eddy60 2009.11.10. 06:47

Rostos narancslé

Hozzávalók: 6 db. közepes narancs,  1 kg. cukor,  3 kiskanál citrompótló, 3 kiskanál nátrium- benzonát (el is maradhat, ha rövid időn belül elfogyasztjuk)

Elkészítése: A narancsokat alaposan mossuk meg, majd héjastól vágjuk nagy kockákra. 1 liter vízben oldjuk fel a citrompótlót (ha tartósítani kívánjuk, beleszórjuk a fent említett tartósító szert is.). Ezután tegyük bele a kockára vágott narancsot, keverjük össze és lefedve 24 órán át, állni hagyjuk. Másnap takaréklángon puhára főzzük a szirupot, majd turmixoljuk össze. A turmixolt narancsot 6 liter vízzel hígítunk. Jól keverjük össze. Hűtsük be, majd kb. 3-4 óra múlva szűrjük át és öntsük üvegbe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr401514558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása