Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20 dkg fejtett zöldborsó, 20-20 dkg karfiol- sárga- fehérrépa, 3 dl tejföl, 3 főtt tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 cs. vágott petrezselyem, zsemlemorzsa, őrölt bors, 1 dl olaj.

Elkészítése: A zöldborsót megpároljuk, a vágott sárga-fehérrépát, a rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, a leszűrt zöldségeket kevés forró olajon borssal, petrezselyemmel megszórva kissé átpirítjuk. Olajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt magas falu tepsibe 1 sor főtt karikára vágott burgonyát fektetünk, tejföllel meglocsoljuk, rátesszük a felszeletelt főtt tojásokat, elosztjuk rajta a zöldségeket, megszórjuk a sajttal, kevés tejfölt locsolunk rá, majd betakarjuk a maradék burgonyával, és elosszuk rajta a maradék tejfölt. Sütőben 20-25 percig sütjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr141408067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása