Eddy60 2009.09.26. 09:22

Halászlé II.

Hozzávalók: 1 Közepes ponty, (kb. 1,5 kg) 2 nagy fej vöröshagyma, 2 zöld-paprika (aki szereti az erőset, erős paprikát is tehet bele), 2 paradicsom, 1 evő-kanál pirospaprika, 1gerezd fokhagyma, 1 csapot evőkanál só.

Előkészítése: a halat megtisztítom, szeletekre vágom. A fejéből, az uszonyokból valamint a filézés (szálkátlanítás) vagy szeletelés után kikerülő csontokból, leeső apró haldarabkákból készítem a halászlé alaplevét, a halszeleteket pedig a levesbe teszem. A hagymát megtisztítom, és karikára vágom. A fokhagymát finomra aprítom.

Elkészítése: nagy fazék aljára teszem a vöröshagymát és a fokhagymát, majd ráhelyezem a halaprólékot és a csontokat. 1 csapott evőkanál sót és pirospaprikát szórok rá, ezután az egyik zöldpaprikát belekarikázom. Ráöntök bő kétliternyi vizet és felforralom. Erős lángon főzöm legalább másfél órán keresztül, de nem kell mellette állni. 15 perccel a főzési idő letelte előtt belerakom a felvágott paradicsomokat. Közben a halszeletek mindkét oldalát megsózom. A levet finom szitán leszűröm, és a szitán fennakadó csontot-halhúst átpasszírozom. Az így nyert sűrű hallevet megfelelő nagyságú fazékba öntöm. Felforralom, és a már forrásban lévő levesbe óvatosan beleengedem a halszeleteket. Keverés nélkül, nagyon kis lángon 10 percig főzöm, végül a megmaradt zöldpaprikát vékony karikára vágom, és az utolsó pillanatban beleteszem.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr241408023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása