Hozzávalók: 80 dkg borjúcomb, 5 dkg liszt, 6 dkg zsír, 4 db tojás, 5 dkg vaj, 4 db gombafej, 5 dkg vöröshagyma, fűszerpaprika, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só.

Elkészítése: Az előkészített húst fölszeleteljük, a szeleteket vágódeszkára fektetve vékony pengéjű, hegyes késsel óvatosan felszúrjuk. Habart tojást készítünk, a tojásokat a tejszínnel elkeverjük, és habüstben, vízfürdőn melegítve folyamatosan keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, sóval ízesítjük, és morzsalékos állományig a vízfürdőn tartjuk. Majd lehűtjük, és a felszúrt húsokba töltjük, fogvájóval eltűzzük a nyílást. A húsokat megsózzuk, majd lisztbe forgatva, kevés forró zsírban lassan, hogy átsüljön, pirosra sütjük. Zsírjából finomra vágott vöröshagymával, fűszerpaprikával pörköltalapot készítünk, felöntjük csontlével, friss paprikával, paradicsommal, és sóval ízesítjük. Tejföllel, liszttel habarást készítünk, besűrítjük a mártást, jól kiforraljuk, majd átszűrjük. A borjúhúsokat felszeleteljük, ráhelyezzük a megsütött gombafejeket, a paprikás mártással áthúzzuk. Tejföllel, paprika- és paradicsomkarikákkal díszítjük. Köretnek párolt rizst és sült kockaburgonyát adunk hozzá.

Elkészítési idő: 13 óra

Egy adag: 742 kcal

Ajánlott ital: Mőcsényi kékfrankos

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr131392970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása