Eddy60 2009.09.18. 21:58

Szárnyas raguleves

Hozzávalók: 4 személyre: 1 csirke apróléka, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg vegyes leveszöldség, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, 2 dl tejföl, 1 evőkanál finomliszt, só, bors,

Elkészítése: A csirkeaprólékot megmossuk, leszárítjuk, majd kis darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a zöldséget megtisztítjuk, az előbbit finomra aprítjuk, az utóbbit egyforma vékony hasábokra metéljük. A 24 cm átmérőjű AMC- edényt felforrósítjuk, és beletesszük a csirkeaprólékot. Kevergetve jól megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát. Tovább pirítjuk még egy percig, ezután felöntjük egy liternyi vízzel, beletesszük a leveszöldséget, és sózzuk, borsozzuk. Befedjük, a forráspontig melegítjük, és a hőforrást a legkisebb fokozatra visszakapcsoljuk. A levest kb. 30 percig főzzük. Közben a tejfölt, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a lisztet egy-két evőkanál vízzel meg a citromlével simára keverjük, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Jól összekeverjük, és ismét befedjük. A hőforrást kikapcsoljuk, és a levest további 10 percig főzzük.

Tipp: Nemcsak csirkeaprólékból, hanem kacsa- vagy libaaprólékból is elkészíthető, tartalmas és finom leves.

 

 

 

Energiatartalom: kcal/kJ 325/1360

Fehérje/zsír 21 g/16 g

Szénhidrát 8 g

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr511391675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása