Eddy60 2009.09.18. 23:05

Rakott máj

Hozzávalók: 70 dkg sertésmáj, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg szeletelt trappista sajt, 4 fej vöröshagyma, 4 tojás, 1 dl olaj, só, bors, majoránna

Elkészítése: A májat megmossuk, lecsöpögtetjük, leszárítjuk, majd kb. fél centiméter vastagságú szeletekre vágjuk, és forró olajban mindkét oldalukat átsütjük. Az elősütött májszeletek felét a beáztatott római tál aljára fektetjük, erre terítjük a vékony szeletekre vágott szalonna felét, majd a sajtszeletek felét. Megszórjuk sóval, borssal, majoránnával és a rétegezést megismételjük. Úgy készítsük, hogy a felső réteg máj legyen. A római tálat hideg sütőbe helyezzük, magas hőmérsékleten sütni kezdjük, majd kb. 15-20 perc elteltével ráöntjük a felvert tojást, és tovább sütjük, míg a tojás kellő keménységű nem lesz. Melegen, párolt rizzsel tálaljuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr531391789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása