Eddy60 2009.09.18. 21:52

Magyaros gombaleves

Hozzávalók: 4 személyre: 20 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 marhahúsleves-kocka, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, bors, 1 csokor petrezselyemzöld,

A galuskához 1 tojás, 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése: A gombát tisztítás után vékony szeletekre vágjuk. A megmosott zöldpaprikát kicsumázzuk, kierezzük és felszeleteljük. A hagymát meghámozzuk, és finomra metéljük. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A tojást habosra felverjük, belekeverjük a lisztet, és jól felverjük. A 24 cm átmérőjű AMC- edényt felmelegítjük. Beletesszük a hagymát és a gombát, megborsozzuk, majd a pirospaprikával fűszerezzük, és gyorsan összekeverjük. Beletesszük a húsleveskockát is. Ezután ráöntünk 6 dl vizet, beletesszük a zöldpaprikát, és beleöntjük a liszttel simára kevert tejfölös tejszínt. Jól összekeverjük, majd felforraljuk. Befedve, a legkisebb hőfokon 15 percig főzzük. Végül belekeverjük a petrezselyemzöldet. A forrásban lévő levesbe a lisztes-tojásos masszából mokkáskanállal kiszaggatjuk a galuskákat, és befedve addig főzzük, amíg a galuskák a leves színére nem jönnek.

Tipp: A legfinomabb ízű gombaleves a szegfűgombából készül, de az erdei gombák bármelyikéből is ízletes. Egyedül a konzerv gomba nem alkalmas leves készítésére.

Energiatartalom: kcal/kJ 193/808

Fehérje/zsír 4,5 g/18 g

Szénhidrát 18 g

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr761391658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása