Hozzávalók: 60 dkg futóbab, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 40 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, törött bors, oregánó, só

Elkészítése: A zsenge futóbab szálkás széleit lehúzzuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk, és megmossuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A kisebb kockákra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, és a szalonna zsírján aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a kemény húsú, cikkekre szelt paradicsomot, a zúzott fokhagymát.  Törött borssal, oregánóval fűszerezzük, megsózzuk. A zöldbabot kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a puhára párolódott paradicsomot. Meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és sütőben jól átforrósítjuk.

Elkészítési idő: 50 perc

Egy adag: 1170 kJ/280 kcal

Ajánlott ital: száraz fehérbor - Bátaapáti Sauvignon Blanc 2001

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr461362574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása