Hozzávalók: 80 dkg lóbab, 8 dkg vaj, 15 dkg vöröshagyma, 20 dkg zöldpaprika, 10 dkg ketchup, 2 evőkanál borecet, 4 dkg mustár, törött bors, só

Elkészítése: A zöldbabot ujjnyi darabokra vágjuk, megmossuk. Enyhén sós vízbe téve megfőzzük, ezután leszűrjük. A vajban üvegesre pároljuk a finom, apróra megvágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szép, húsos és kockákra darabolt zöldpaprikát. Amikor a zöldpaprika már roppanós puhára párolódott, belekeverjük a ketchupot, borecettel, mustárral, törött borssal ízesítjük, és megsózzuk. 4-5 percig nem erős tűzön forraljuk, majd belekeverjük a zöldbabot, és még néhány percig együtt pároljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

Egy adag: 1130 kJ/270 kcal

Ajánlott ital: Balatonakali Kékfrankos 2001 - Pántlika Pincészet

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr701362578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása