2009.09.05. 20:38
Mexikói vaniliás csokoládétorta
Hozzávalók:
A tésztához: 2 csésze liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 csésze holland kakaópor, 1 teáskanál fahéj, 37,5 dkg vaj, 2,5 csésze cukor, 2 teáskanál vanília aroma, 6 nagy tojás, 3 teáskanál instant kávé, 3 evőkanál forró víz, 1 csésze író.
A krémhez: 1/2 csésze tejszín, 1/2 teáskanál fahéj, 1 teáskanál instant kávé, 1 rúd vanilia, 20 dkg reszelt tejcsokoládé.
Elkészítése: Tegyünk sütőpapírt az aljára és vajazzuk ki a 28 cm átmérőjű tortaformát, majd melegítsük elő a sütőt 180oC fokra. Vegyítsük lazán össze a lisztet, a kakaót és a fahéjat, majd tegyük félre. Külön tálban keverjük habosra a vajat a cukorral és a vanília aromával. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és velük együtt jól verjük fel. Szórjuk bele a lisztes keverék felét. Egy bögrében oldjuk fel a kávét egy kis forró vízben, és adjuk hozzá az írót. Öntsük ennek a felét is a tésztához majd alaposan, dolgozzuk össze. Ezt követi a lisztes keverék és az író másik fele, ezeket is alaposan keverjük bele. Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd 55 percig, míg a teteje ruganyos nem lesz. Ezalatt elkészítjük a krémet. Forraljuk össze a tejszínt, a fahéjat, a vaníliát és a kávét, majd öntsük a csokoládé reszelékre. Kicsit hagyjuk állni, majd keverjük egyenletesre. Mikor a sütemény megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni, a krémet pedig még langyosan öntsük tészta tetejére. Vizes késsel simítsuk egyenletesre, és hagyjuk megszikkadni.
Szólj hozzá!
Címkék: torták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.