Hozzávalók:

A tésztához: 2 csésze liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 csésze holland kakaópor, 1 teáskanál fahéj, 37,5 dkg vaj, 2,5 csésze cukor, 2 teáskanál vanília aroma, 6 nagy tojás, 3 teáskanál instant kávé, 3 evőkanál forró víz, 1 csésze író.

A krémhez: 1/2 csésze tejszín, 1/2 teáskanál fahéj, 1 teáskanál instant kávé, 1 rúd vanilia, 20 dkg reszelt tejcsokoládé.

Elkészítése: Tegyünk sütőpapírt az aljára és vajazzuk ki a 28 cm átmérőjű tortaformát, majd melegítsük elő a sütőt 180oC fokra. Vegyítsük lazán össze a lisztet, a kakaót és a fahéjat, majd tegyük félre. Külön tálban keverjük habosra a vajat a cukorral és a vanília aromával. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és velük együtt jól verjük fel. Szórjuk bele a lisztes keverék felét. Egy bögrében oldjuk fel a kávét egy kis forró vízben, és adjuk hozzá az írót. Öntsük ennek a felét is a tésztához majd alaposan, dolgozzuk össze. Ezt követi a lisztes keverék és az író másik fele, ezeket is alaposan keverjük bele. Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd 55 percig, míg a teteje ruganyos nem lesz. Ezalatt elkészítjük a krémet. Forraljuk össze a tejszínt, a fahéjat, a vaníliát és a kávét, majd öntsük a csokoládé reszelékre. Kicsit hagyjuk állni, majd keverjük egyenletesre. Mikor a sütemény megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni, a krémet pedig még langyosan öntsük tészta tetejére. Vizes késsel simítsuk egyenletesre, és hagyjuk megszikkadni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr411362561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása