Hozzávalók:12,5 dkg lágy vaj, 2 nagy tojás, 18 dkg méz, 1,5 dl író, 1 teáskanál vaníliaaroma, 3 érett banán, 2 csésze liszt, 2 teáskanál sütőpor, 0,5 csésze barna cukor, 2 evőkanál holland kakaópor, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál szegfűszeg, 0,25 teáskanál só, 1 csésze puha datolya, 1 csésze dió vagy pekándió.

Esetleg a tálaláshoz: 2 evőkanál méz, pár szem dió és datolya.

Elkészítése: Vajazzunk ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát, és melegítsük elő a sütőt 170oC fokra. Először keverjük habosra a vajat, a tojásokat, az írót és a mézet. Villával törjük össze és adjuk hozzá a banánokat és a vanília aromát, majd habverővel keverjük egyenletes krémmé. Szórjuk a lisztet, a sütőport, a cukrot, a kakaót és a fűszereket a keverékhez, és jól dolgozzuk össze. Forgassuk lisztbe a darabolt datolyát és diót, majd ezt is tegyük a tésztába. Öntsük az egészet az előkészített tortaformába és süssük 80 percig. Mikor kihűlt díszítsük datolyával és dióval, majd locsoljuk meg a felmelegített mézzel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr611362564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása