Hozzávalók: 250 g főtt, áttört burgonya, 80 g margarin, 250 g darás liszt, 70 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1 tojásfehérje, 1/2 csomag sütőpor, citromhéj.

A töltelékhez: 80 g zabpehely, 40 g kristálycukor, 50 g porcukor, 60 g dió, kb. 1 dl forró tej, 20 g kakaó, 1 evőkanál rum.

Elkészítése: A liszttel összekeverjük a sütőport, a porcukrot meg a vaníliás cukrot, hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát, a tojást, a tojásfehérjét, a reszelt citromhéjat, a megreszelt margarint, és összegyúrjuk. A tészta kétharmadát kisodorjuk, kikent tepsibe fektetjük, és rákenjük a tölteléket. A maradék tésztából a töltelék tetejére rácsot készítünk, megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben mérsékelt tűzön megsütjük. A kihűlt tésztát fölszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.

Töltelék: A zabpelyhet összekeverjük a kristálycukorral, egy kicsit megpirítjuk, a dióval együtt megdaráljuk, majd leöntjük forró tejjel, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót meg a rumot, és együtt jól összekeverjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr561343106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása