2009.08.22. 08:04
Rácsos burgonyaszelet
Hozzávalók: 280 g főtt, áttört burgonya, 100 g vaj vagy margarin, 280 g féldarás liszt, 150 g porcukor, dió, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, málnalekvár.
Elkészítése: A gyúródeszkára rászitáljuk a sütőporral meg a cukorral elkevert lisztet, hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tojást, a langyos vajat vagy margarint, és összegyúrjuk. A tészta kétharmadát kisodorjuk, kizsírozott tepsibe fektetjük, és megkenjük lekvárral. A maradék tésztából a töltelékre rácsot készítünk, a tetejét megszórjuk apróra vagdalt dióval, és előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt tésztát fölszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.
Szólj hozzá!
Címkék: sütemények burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.