Hozzávalók: 150 g főtt, megreszelt burgonya, 80 g darás liszt, 300 g porcukor, 150 g dió, 3 tojás, 50 g csokoládé, 1 evőkanál rum, 1/2 csomag sütőpor.

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, hidegen meghámozzuk, és megreszeljük. Hozzáadjuk az őrölt diót, a cukrot, a 3 felvert tojást, a rumot, és jól kikeverjük. Végül hozzávegyítjük a sütőporral meg a reszelt csokoládéval összekevert lisztet. A tésztát kikent, kilisztezett őzgerincformába simítjuk, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Ha kihűlt, fölszeleteljük, és megszórjuk porcukorral. A szeleteket gyümölcsízzel össze is ragaszthatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr851358726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása