Hozzávalók: 300 g főtt, áttört burgonya, 80 g búzadara, 220 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 100 g mák, 1 dl tej, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, törött fahéj, 3 szegfűszeg, citromhéj, ribiszkelekvár.

Elkészítése: A 2 tojássárgáját a cukorral meg a tejjel kikeverjük, hozzáadjuk az áttört burgonyát, a darát, az őrölt mákot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a törött fahéjat, szegfűszeget, a reszelt citromhéjat, és jól összekeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a 2 tojás keményre vert habját, a tésztát kizsírozott és morzsával megszórt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, az alsó részét megkenjük lekvárral, ráhelyezzük a felső lapot, és fölszeleteljük. A tetejét megszórjuk porcukorral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr341358717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása