Hozzávalók: 250 g főtt, megreszelt burgonya, 100 g vaj vagy margarin, 300 g sima liszt, 100 g porcukor, 2 tojás, egy kevés só, 1/2 sütőpor, citromhéj.

A töltelékhez: 100 g cukor, 200 g mák, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 szegfűszeg.

Elkészítése: A főtt, megreszelt burgonyát gyúródeszkán összegyúrjuk a sütőporral elkevert liszttel, cukorral, vajjal, tojással, sóval meg citromhéjjal. A tésztát két cipóra osztjuk. A liszttel meghintett gyúródeszkán mindkettőt kisodorjuk, megtöltjük a töltelékkel, összetekerjük, kikent tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Ha kihűlt, fölszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.

Töltelék: Az őrölt mákot folytonos keverés közben beleszórjuk a forrásban levő cukros, vaníliás cukros, szegfűszeges tejbe, és kihűtjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr71358713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása