2009.08.15. 10:05
Kakaós- diós burgonyaszelet
Hozzávalók: 140 g főtt, áttört burgonya, 100 g vaj vagy margarin, 140 g darás liszt, 140 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 g őrölt dió, 2 tojás, 20 g kakaó, 2 evőkanál rum, egy késhegynyi szódabikarbóna.
Elkészítése: A 2 tojást a vajjal, a cukorral meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kakaót, a rumban föloldott szódabikarbónát, a lisztet, az áttört burgonyát és az őrölt diót. A tésztát kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, fölszeleteljük, és megcukrozzuk.
Szólj hozzá!
Címkék: sütemények burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.