Hozzávalók: 100 g főtt, áttört burgonya, 50 g vaj vagy margarin, 280 g sima liszt, 1 tojás, 150 g por-cukor, 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál rum, fél csomag sütőpor, 1 kávéskanál fahéj, 3 szegfűszeg, lekvár, mandula és kristálycukor a megszóráshoz, tej, zsír.

Elkészítése: Az áttört, főtt burgonyát gyúródeszkán összegyúrjuk a sütőporral elkevert liszttel, a cukorral, kakaóval, fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, vajjal, tojással és rummal, majd a tésztát két részre osztjuk, és kisodorjuk. Az egyik lapot kizsírozott tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, és befedjük a másik tészta-lappal. A tetejét megkenjük tejjel, megszórjuk lehéjazott, apróra vagdalt mandulával meg kristály-cukorral, és előmelegített sütőben megsütjük. Hidegen vágjuk fel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr771358689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása