Eddy60 2009.08.15. 10:03

Habos burgonyatorta

Hozzávalók: 200 g főtt, reszelt burgonya, 30 g darás liszt, 160 g porcukor, 2 tojás, 2 tojásfehérje, lekvár, 1 citrom vagy narancs héja és leve.

Elkészítése: A 2 tojássárgáját 100 g cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt burgonyát, a citrom vagy narancs reszelt héját meg levét, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet meg a két tojás keményre vert habját. A tésztát kikent, kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Amíg sül, a két tojásfehérjét felverjük, majd a 60 g cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A félig sült tortát megkenjük lekvárral, ráterítjük a habot, és lassú tűzön készre sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr131358685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása