2009.08.08. 18:09
Diós- gyümölcsös burgonyafelfújt
Hozzávalók: 150 g főtt, áttört burgonya, 60 g darás liszt, 70 g vaj, 150 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 70 g dió, 50 g mazsola, 4 tojás, tojásfehérje, gyümölcs.
Elkészítése: A vajat a porcukorral meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk az 5 tojás-sárgáját, majd fokozatosan összekeverjük a liszttel, az őrölt dióval, a főtt, áttört burgonyával meg a mazsolával. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját, kizsírozott és morzsával megszórt formába öntjük, és lassú tűzön megsütjük. A kihűlt felfújtat kiborítjuk a formából, és tojás-habbal meg gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek felfújtak
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.