Eddy60 2009.08.08. 18:08

Diós burgonyatorta

Hozzávalók: 300 g főtt, reszelt burgonya, 50 g darás liszt, 300 g porcukor, 120 g dió, 4 tojás, 1 kávés-kanál sütőpor, 1 citrom héja és leve.

A párizsi krémhez: 2,5 dl tejszín, 250 g csokoládé.

Elkészítése: A 4 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az őrölt diót, a reszelt burgonyát, a re-szelt citromhéjat és a citromlevet, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet meg a tojások keményre vert habját. A tésztát kikent, kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. A kihűlt tortát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, a tetejét meg az oldalát is bevonjuk vele, és dióval díszítjük.

Párizsi krém: A megreszelt csokoládét összekeverjük a tejszínnel, és folytonosan kevergetve forrásba hozzuk. Amint főni kezd, levesszük a tűzről, és először hideg vízben, majd a hűtőszekrényben kihűtjük. A jól kihűtött tejszínt kemény habbá verjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr21358670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása