2009.08.08. 18:06
Diós burgonyapuding
Hozzávalók: 150 g főtt, áttört burgonya, 40 g vaj, 60 g porcukor, 50 g dió, 3 tojás.
Elkészítése: A vajat a cukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, majd folytonos keverés közben a főtt, áttört burgonyát és az őrölt diót. Végül óvatosan beleforgatjuk a 3 tojás keményre vert habját, a masszát kikent, kilisztezett pudingformába - vagy erre alkalmas más edénybe - töltjük, és gőzbe állítva kb. 40 percig főzzük. A kihűlt pudingot kiborítjuk, és kompóttal tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.