2009.08.01. 13:12
Burgonyával töltött szelet
Hozzávalók: 300 g darás liszt, 200 g vaj vagy margarin, 80 g porcukor, 1 tojás, 1/2 csomag sütőpor.
A töltelékhez: 200 g főtt, áttört burgonya, 300 g túró, 100 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojássárgája.
A tojáshabhoz: 4 tojásfehérje, 200 g porcukor.
Elkészítése: A lisztet a sütőporral meg a cukorral gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a megreszelt vajat vagy margarint meg a tojást, és összegyúrjuk. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, kikent tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőbe toljuk. Mikor félig megsült, rásimítjuk a túrótölteléket meg a tojáshabot, visszatesszük a sütőbe, és mérsékelt lángon készre sütjük.
Töltelék: A 4 tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, az áttört burgonyát meg a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük.
Tojáshab: A 4 tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és gőz fölött addig verjük, míg egészen össze nem sűrűsödik.
Szólj hozzá!
Címkék: sütemények burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.