Hozzávalók: 300 g darás liszt, 200 g vaj vagy margarin, 80 g porcukor, 1 tojás, 1/2 csomag sütőpor.

A töltelékhez: 200 g főtt, áttört burgonya, 300 g túró, 100 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojássárgája.

A tojáshabhoz: 4 tojásfehérje, 200 g porcukor.

Elkészítése: A lisztet a sütőporral meg a cukorral gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a megreszelt vajat vagy margarint meg a tojást, és összegyúrjuk. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, kikent tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőbe toljuk. Mikor félig megsült, rásimítjuk a túrótölteléket meg a tojáshabot, visszatesszük a sütőbe, és mérsékelt lángon készre sütjük.

Töltelék: A 4 tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, az áttört burgonyát meg a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük.

Tojáshab: A 4 tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és gőz fölött addig verjük, míg egészen össze nem sűrűsödik.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr891358609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása