Hozzávalók: 120 g darás liszt, 180 g porcukor, 30 g kakaó, 6 tojás.

A töltelékhez: 300 g főtt, reszelt burgonya, 60 g vaj, 200 g kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 120 g dió, 1 kanál rum.

Elkészítése: A 6 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kakaóval együtt megszitált lisztet meg a tojások keményre vert habját. A tésztát kikent, kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, megtöltjük a töltelék-kel, majd a tetejét meg az oldalát is bevonjuk vele, és tetszés szerint díszítjük.

Töltelék: A cukorra annyi vizet öntünk, hogy ellepje, sűrű szirupot főzünk belőle, hozzáadjuk az őrölt diót, és kihűtjük. Ha kihűlt, fokozatosan összekeverjük a finomra reszelt, főtt burgonyával, a vaníliás cukorral, a vajjal meg a rummal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr991358601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása