Eddy60 2009.08.01. 13:08

Burgonyás rétes

Hozzávalók: 300 g sima liszt, 1 kávéskanál olaj, 50 g vaj, 1 tojás, egy késhegynyi só, 1 kávéskanál ecet.

A töltelékhez: 200 g főtt, megreszelt burgonya, 150 g vaj, 160 g porcukor, 80 g mandula, 4 Tojás, citromhéj.

Elkészítése: A felsorolt hozzávalókból rétestésztát gyúrunk, és addig verjük a gyúródeszkához, míg a kezünktől és a deszkától el nem válik. Cipót formálunk belőle, melegített lábassal a deszkán letakarjuk, és fél órát pihentetjük. Liszttel meghintett abroszon vékonyra kihúzzuk, a vastag szélét leszedjük, és a tésztát egy kis ideig szikkadni hagyjuk. Ezután meglocsoljuk olvasztott vajjal, és a kétharmadára szétterítjük a tölteléket. A széleit behajtjuk, és az abrosz segítségével összecsavarjuk. Kizsírozott tepsibe tesszük, tetejét megkenjük vajjal, és erős lángon megsütjük. A megsült rétest fölszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.

Töltelék: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és megreszeljük. A vajat a tojások sárgájával és a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt, megreszelt burgonyát. Végül a lehéjazott, őrölt mandulával meg a reszelt citromhéjjal együtt óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr581354368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása