Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 30 g vaj, 200 g búzadara, pirított zsemlemorzsa, tej, 2 tojás, só.

A töltelékhez: 60 g zsír, 100 g zsemlemorzsa, 100 g hagyma.

Elkészítése: A búzadarából, tojásból, vajból és a langyos, áttört burgonyából egy kevés sóval tésztát gyúrunk. Liszttel meghintett gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, rásimítjuk a tölteléket, összegöngyöljük, nedves konyharuhába tekerjük, a konyharuha két végét bekötjük, és lobogó sós vízben kb. fél órát főzzük. A vízből kivéve a konyharuhából is kigöngyöljük, és felszeleteljük. Zsemlemorzsával megszórva és tejföllel meglocsolva különféle mártásokhoz tálaljuk.

Töltelék: A zsír egyik felében megpirítjuk a zsemlemorzsát, a másikban az apróra vágott hagymát, majd mindkettőt összekeverjük és kihűtjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr651354332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása