Hozzávalók: 600 g főtt, áttört burgonya, 30 g zsír, 150 g darás liszt, 1 zsemle, 1 Tojás, só.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük, megsózzuk, összegyúrjuk a liszttel meg a tojással. A zsemlét kockára vágjuk, zsírban megpirítjuk, és beledolgozzuk a tésztába. Liszttel meghintett gyúródeszkán a tésztából hengereket formálunk, nedves konyharuhába göngyöljük őket, a konyharuha két végét bekötjük, és lobogó vízben kb. 1/2 órát főzzük. A megfőtt knédlit kigöngyöljük a konyharuhából, felszeleteljük és megzsírozzuk. Húshoz köretként tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr981354326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása