Hozzávalók: 750 g nyers burgonya, 250 g főtt, áttört burgonya, 100 g füstölt szalonna vagy zsír, sima liszt, 1 tojás, só, törött bors, 80 g hagyma.

A töltelékhez: 200 g füstölt hús, 50 g tepertő, 1 gerezd fokhagyma, só, törött bors.

Elkészítése: A nyers burgonyát meghámozzuk, megmossuk, megreszeljük, szitán lecsurgatjuk, és kifacsarjuk. Hozzáadjuk a héjában megfőtt, meghámozott és áttört burgonyát, a tojást, megsózzuk, megborsozzuk, és jól összedolgozzuk. A tésztából liszttel meghintett gyúródeszkán hengert formálunk, fölszeleteljük, és minden szeletet kézzel szétlapítunk. Valamennyit megtöltjük töltelékkel, gombócot formálunk belőlük, és lobogó sós vízben kifőzzük. Hagymás tepertős zsírral meglocsolva tálaljuk.

Töltelék: A füstölt húst meg a tepertőt megdaráljuk, és összekeverjük sóval eldörzsölt fokhagymával, borssal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr171354315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása